CÍMOLDAL AKTUALITÁSOK GALÉRIA KAPCSOLAT
2018.02.24. Szombat
 

Támogatók

1_1.jpg

Társoldalunk
Családtámogatás / Tartományi

Hatásköreinek meghatározásáról szóló törvény értelmében a tartomány szervei révén magasabb szintű jogvédelmet nyújt a család, a gyermekek, a terhes nők, a szülési szabadságon levő anyák és az önellátó gyermekes szülők számára, a Vajdaság AT Népesedésfejlesztési programjával, és annak megvalósítására vonatkozó intézkedésekkel összhangban. Az említett 2005-ben meghozott program a következő intézkedéscsoportokat tűzte ki célul: gyermekvállalás ösztönzése, a fiatalok reproduktív egészségének megőrzése és fejlesztése, a sterilitás elleni harc, az anyaság és apaság kihívása okozta terhelés csökkentése, a munka és az anyaság összehangolása, populációs oktatás és az önkormányzatok aktiválása.
A Vajdaság AT Népesedésfejlesztési programja mentén számos határozat és rendelet született, amelyek célja a családok támogatása és a gyermekvállalásra való ösztönzés, de Szerbia Alkotmánybíróságának 2012. július 10-i döntése alapján ezeket a jogszabályokat és döntéseket hatályon kívül helyezték a Tartományi Képviselőház 2013. február 13-i rendeletével .
A Tartományi Kormány 2013. február 13-án meghozott rendelete pénzbeli juttatást irányoz elő minden családnak a harmadik gyermek után. A Kormány 2013. február 27-i határozatával meghatározta a pénzbeli juttatás nagyságát.