CÍMOLDAL AKTUALITÁSOK GALÉRIA KAPCSOLAT
2018.02.24. Szombat
 

Támogatók

1_1.jpg

Társoldalunk
Munkatestületek / Egyházi

A MAGYAR NEMZETI TANÁCS


A NÉPESEDÉSI AKCIÓTERV 2013-2017 MEGVALÓSÍTÁSÁRA

VONATKOZÓ, 2014-ES ÉVBEN, ELSŐ ÍZBEN

ODAÍTÉLENDŐ TÁMOGATÁSA JÁTSZÓSAROK BERENDEZÉSÉHEZ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KATOLIKUS, REFORMÁTUS ÉS EVANGÉLIKUS EGYHÁZAK

SZÁMÁRA

A Magyar Nemzeti Tanács meghívásos pályázatott hirdet játék- és eszközcsomag játszósarkok kialakításához és fejlesztéséhez (már meglévők bővítéséhez).

A támogatás összege 8 játékcsomag 12.500 dinár/csomag értékben, összesen 100.000,000 (azaz: százezer) dinár. Pályázhatnak azon katolikus, református és evangélikus egyházak, amelyek szoktak gyermekfoglalkozásokat szervezni vagy szeretnének játszósarkot kialakítani.

A pályázati felhívás 2014. április 10-től 2014. április 24-ig, 14 óráig áll nyitva a pályázók számára. További információk a Magyar Nemzeti Tanács 024/524-534-es telefonszámán kaphatóak.

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok letöltéséhez kattintson a megfelelőre:

1.T-1 Pályázati határozat

2.T-2 Pályázati felhívás

3.T-3 Pályázati űrlap

 

 

 Az egyházi munkatestület 2014-es év első munkatestületi megbeszélésen megvitatták az elmúlt év tapasztalatait, az új esztendő céljait, az aktuális programokat és megvitatták a kiírásra kerülő pályázat feltételeit.Történelmi egyházaink, miként az elmúlt századokban, úgy ma is töretlen hittel hirdetik a házasság szentségének, mint egy férfi és egy nő életszövetségének értékét. Az egyházi munkatestület célja összefogni a hit alapú közösségeket és saját berkeiken belül olyan programokat kezdeményezni, amelyek segítenek a nagycsaládosok problémáit áthidalni és popularizálják a nagycsalád társadalmi megbecsülését család barát rendezvények, előadások és programok megvalósításával.  

A munkatestület céljairól és feladatairól bővebben itt olvashatnak.A munkatestület megalakuló ülésén a tagok lefektették a munkatestület céljait és feladatait, az azok megvalósításához szükséges eszközöket és lehetőségeket. Felmerült az anyáknapja megünneplésének lehetősége és más családdal kapcsolatos programok szervezése. A már meglévő programok népszerűsítése. A munkatestület élja az egyházaknál tett intézkedések kezdeményezése és megvalósulásuk felügyelete.

A Magyar Nemzeti Tanács 2013-2017-es időszakra elfogadott népesedési akcióterve megvalósításáért felelős egyházi munkatestület tagjai a következők:

  • Szakály József,
  • Orosz Attila,
  • Verebélyi Árpád,
  • Sárcsevity Bea.