CÍMOLDAL AKTUALITÁSOK GALÉRIA KAPCSOLAT
2018.02.24. Szombat
 

Támogatók

1_1.jpg

Társoldalunk
Csodasarkok a vajdasági iskolákban
AKTUALITÁSOK
2014.12.23.

Csodasarokkal gazdagodik nyolc vajdasági iskola. Hétfőn Bajsán és Zentán örülhettek a gyerekek és pedagógusok a hasznos ajándéknak.Kedden Felsőhegyen, Gunarason és Temerinben adják át a nyereményt a Magyar Nemzeti Tanács képviselői. A csodasarkot a gyerekek a Miénk a város! elnevezésű online játékon nyerték, amit Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága a külhoni magyar felsősök éve kapcsán hirdetett meg.

A bajsai Testvériség Egység Általános Iskolába megérkezett az elsősöknek a csodasarok. Pletikosić Martin nevezett be a játékba, és nyerte meg a játékokat iskolatársainak. Természetesen egy ajándékot magának visz majd haza. „Ha van háromszögdomino, anyukámnak az tetszett, ezért azt választom. Ha nincs, akkor kockákat.”

Bajsán Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke adta át az ajándékcsomagot. „A kisdiákoknak is lehetőséget adtak, hogy bekapcsolódjanak a Mi városunk! című játékba. A legjobbakat ilyen ajándékokkal tüntetjük ki, amelyek valójában az iskolában maradnak. Iskolájuknak, osztályuknak nyerték ezeket az ajándékokat.”

Zentán a Margaréta óvodásai voltak a szerencsések, akik megkapták a sok ajándékot rejtő csodasarkot. Perpauer Attila, az MNT tagja vitte el az ovisoknak a játékokat, és együtt bontotta ki velük. „Mindenki a maga tehetségével tud tenni a közösségéért. A gyerekek rajzaikkal, szüleik és testvéreik segítségével rajzoltak és kvízfeladatokat oldottak meg.”

A hét első két napján Bajsán és Zentán kívül Gunarason, Felsőhegyen és Temerinben adnak még át csodasarkot.

Forrás: http://pannonrtv.com/web/?p=175809